Annick

Schenkenberg van Mierop

 

Ik ben jouw specialist op het gebied van erfrecht, familierecht en estate-planning.

Het opstellen van testamenten, levenstestamenten en (het wijzigen van) huwelijkse voorwaarden voor mensen met een complex en/of internationaal vermogen is mijn dagelijkse praktijk.

Daarbij adviseer ik over besparing van erf- en schenkbelasting en schenkingen/overdracht van vermogen aan een volgende generatie.
Sinds de invoering van de Europese verklaring van erfrecht in 2015 heb ik veel erfgenamen geholpen bij de afwikkeling van internationale nalatenschappen. Daarvan is bijvoorbeeld sprake als iemand is overleden in het buitenland of een vakantiehuis of spaarrekening in het buitenland heeft. Ik vind het waardevol om erfgenamen bij te kunnen staan in een emotionele tijd en tegelijkertijd te zorgen voor een praktische afwikkeling van heel complexe nalatenschappen.

Ik adviseer personen met vermogen in het buitenland of woonachtig in het buitenland ook over familie- en erfrechtzaken, waarbij ik rekening houd met de internationale aspecten en erfbelasting. Ook voor Engelstalige akten zoals testamenten en (huwelijkse) voorwaarden kun je bij mij terecht.

Ik ben partner en notaris bij JULI Notaris. Voor de start van JULI Notaris was ik net als Inge en Justine werkzaam bij Hermans & Schuttevaer en daarvoor bij Dirkzwager.

Wanneer ik niet op ons fijne kantoor ben, kun je me vinden in de mooie bosrijke omgeving van Arnhem waar ik woon met mijn gezin. Daarnaast ben ik erg fanatiek in (bord)spellen en probeer ik regelmatig te ontsnappen uit een escaperoom. Ook doe je me een groot plezier met een goed glas wijn of reis naar Zuid- of Midden-Amerika.

Annick-Schenkenberg-van-Mierop

Stuur me jouw vraag

* verplicht veld

Mijn artikelen